CAMPUS Α.Ε.

Η εταιρία CAMPUS A.E ΑΓΡΟΤΙΚΗ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ, με διακριτικό τίτλο CAMPUS A.E, εκτρέφει αγελάδες  γαλακτοπαραγωγικής κατεύθυνσης με σκοπό την παραγωγή αγελαδινού γάλακτος. Η εταιρία δραστηριοποιείται από το 1996 και τα τελευταία 10 έτη, έχει δεκαπλασιάσει την παραγωγή της, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και όλους του δείκτες υγείας των ζώων και ποιότητας στο παραγόμενο γάλα.

Στις εγκαταστάσεις της, που βρίσκονται στην Μέστη Αλεξανδρούπολης στον νομό Έβρου, εκτρέφονται συνολικά 2500 ζώα εκ των οποίων τα 1100 είναι αγελάδες και τα υπόλοιπα 1400 είναι νεαρά αναπτυσσόμενα ζώα. Η καθημερινή παραγωγή γάλακτος είναι 35 τόνοι, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 3% της εθνικής παραγωγής αγελαδινού γάλακτος. Το παραγόμενο γάλα, είναι ανώτερης ποιότητας, αφού ικανοποιεί τις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής ένωσης που ορίζει για την ποιότητα γάλακτος. Η  φάρμα της Campus, είναι η μεγαλύτερη φάρμα της Ελλάδος, και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Η λειτουργία της φάρμας χαρακτηρίζεται από στοιχεία καινοτομίας σε κάθε στάδιο. Σημαντικότερα εκ των οποίων είναι, η διατροφή που στηρίζεται σε ποικιλία ελληνικών πρώτων υλών. Η διαβίωση των ζώων για τα οποία προβλέπονται 20 m2 bedding αντί για 5 m2 που συνηθίζεται στην Ευρώπη και τα πρωτόκολλα υγείας και αναπαραγωγής που στοχεύουν στην πρόληψη και στην ευζωία των ζώων. Επίσης, σημαντική καινοτομία για τον κλάδο αποτελεί και το γεγονός ότι η Campus, λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της ένα cluster 12 κτηνοτρόφων (στους οποίους ανήκει το 20% των συνολικών ζώων) οι οποίοι έχουν την ιδιότητα του κτηνοτρόφου επενδύοντας μόνο σε ζωικό κεφάλαιο (όχι υποδομές και μηχανήματα) και ταυτόχρονα απολαμβάνουν τα οφέλη της οικονομίας κλίμακας που μόνοι τους δε θα μπορούσαν να έχουν.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός έγινε με στόχο η λειτουργία του στάβλου να είναι ευθέως ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο και όχι μόνο στα στενά όρια της Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι η χώρα μας είναι ελλειμματική σε παραγωγή γάλακτος και αναγκάζεται να εισάγει τα 2/3 των αναγκών της.

Στη φάρμα απασχολούνται 22 άτομα, κάτοικοι των γύρω χωριών και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι 24 ετών. Λόγω της φύσης της δουλειάς, που έχουμε να διαχειριστούμε ζώα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους το προσωπικό είναι οργανωμένο σε βάρδιες, προκειμένου το κοπάδι μας να έχει την ίδια φροντίδα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

Η Campus είναι 100% θυγατρική της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, η οποία απορροφά όλη την παραγωγή γάλακτος, που αποτελεί την πρώτη ύλη για τα προϊόντα της, κυρίως για το γάλα και το στραγγιστό γιαούρτι.

Η Campus, τα τελευταία 10 έτη, ανέπτυξε σταθερές συνεργασίες με επιστήμονες ειδικούς στα θέματα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Σκοπός αυτών των συνεργασιών ήταν να βελτιωθούν οι αποδόσεις μέσω της ευζωίας, της διατροφής και της γενετικής των ζώων. Κατά τη διάρκεια αυτήν έχουν ερευνηθεί διάφορες περιπτώσεις στέγασης ζώων, διατροφής καθώς επίσης και τα αποτελέσματα της γενετικής. Η σύνθεση των τεχνικών που λειτουργούν καλύτερα στις ελληνικές συνθήκες, αποτελούν και το πρότυπο λειτουργίας του στάβλου.


Εκτύπωση  
Image

mainmenu-gr